İLETİŞİME GEÇ

Pirina Yağı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

23.01.2021

İşte pirina yağı hakkında bilmeniz gereken temel bilgiler ve diğer her şey.

Nedir Pirina Yağı?

Pirina yağı, zeytin ağacının meyvesinden elde edilen özsuyudur. Sızma ve zeytinyağları çıkarıldıktan sonra zeytin hamurunda kalan yağdan yapılır. Neredeyse tatsızdır ve yağlarından aroma istemeyen yemekler için harika bir çözümdür. Aynı zamanda rafine bir yağdır. Zeytin aromasını koruyan sızma zeytinyağının aksine rafine pirina yağının tadı ve kokusu yoktur. Ham Pirina yağı, Rafine Pirina Yağı ve Pirina Yağı olarak sınıflandırılır. İçine zeytinyağı katılarak sunulan ürün ise Verde Yemeklik Pirina Yağı’dır. Zeytinyağı aromasının istendiği tüm yemeklerde güvenle tüketilebilir. Verde Kızartmalık ise %100 rafine pirina yağıdır. Geçtiği modern rafinasyon işlemi ile tat ve kokudan arındırılmış, çok yüksek sıcaklıklara ve defalarca yapılan kızartma işlemlerine dayanıklı hale gelmiştir. Bunun yanında yağ aromasının gelmesinin istenmediği tüm yemeklerde kullanıma uygundur.

Pirina Yağı Çeşitleri

Pirina Yağı: Rafine pirina yağı ve doğrudan tüketime uygun natürel zeytinyağları karışımından oluşan, serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her l00 gramda 1,0 gramdan fazla olmayan yağdır.
Rafine Pirina Yağı: Ham pirina yağının doğal trigliserid yapısında değişikliğe yol açmayan metotlarla rafine edilmeleri sonucu elde edilen ve serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her l00 gramda 0,3 gramdan fazla olmayan yağdır. 

Rafinasyonda amaç, yağın yapısına ve faydalı minör bileşenlere (tokoferol, squalen, sterol gibi) zarar vermeden, yağın bünyesinde bulunan, depolama, ısıl stabilite ve tüketici beğenisine olumsuz etki yapabilen bileşenleri mümkün olduğunca yağdan uzaklaştırmaktır.

Pirina Yağının Faydaları

Düzenli Pirina Yağı tüketimi, damarlarınızı temiz tutmanıza yardımcı olabilir. Bunun nedeni, pirina yağının yüzde 80 oranında tekli doymamış yapıdan oluşmasıdır ve bu da kolesterol seviyenizi düşürmeye yardımcı olabilir. Ayrıca, yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olan yüksek düzeyde oleik asit dahil olmak üzere zeytinyağının faydalı özelliklerini de korur. Pirina Yağı, diğer zeytinyağları çeşitlerinde olduğu gibi rafine edildikten sonra bile doğal olarak glütensizdir.

 

Pirina Yağı Kullanım Alanları

Zeytinyağı gibi, pirina yağı da yemek pişirmek için kullanılabilir. Bununla ilgili harika olan şey, düşük kaynama noktasına sahip sızma zeytinyağının aksine, pirina yağının derin kızartma yemeklerinde kullanılabilmesidir. Birçok makalede faydalarına yer verilmiş, özellikle kızartma performansı hakkında profesyonel çalışmalar yapılmıştır. Mutfaktaki kullanımların yanı sıra pirina yağı saç sorunlarını tedavi etmek için de kullanılabilir. Kuruluğu tedavi etmek için hasarlı saç derisine biraz pirina yağı sürülebilir. Benzer şekilde, kuru cildi gençleştirmek için banyoda pirina yağı da kullanabilirsiniz. Pirina yağı, diğer zeytinyağları gibi çok yönlüdür. Bununla birlikte, zeytinyağı ile benzer faydaları sürdürür. Ne de olsa aynı zeytin meyvesinden yapılır. Mutfakta herkesin ihtiyaç duyduğu uygun fiyatlı, kullanışlı ve sağlıklı bir yağdır.

Neyse ki, yüksek kalitede pirina yağına ulaşmak için çok uzağa bakmanıza gerek yok. VERDE YEMEKLİK ve VERDE KIZARTMALIK pirina yağı çeşitleriyle lezzet ve kalite elinizin altındadır.

DİĞER BLOG YAZILARI

Verde
Zeytinyağı; sadece zeytin ağacı, Olea Europaea L. meyvelerinden elde edilen yağlardır. Zeytin Ağa
Verde
Medicana Bahçelievler Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Gençbay , zeytinyağ
Verde
Tanrının insanlara verdiği en değerli hediyelerden olan zeytinyağını insanlar, kadim zamandan bu yan
Verde
Natürel Sızma ve Natürel Birinci Zeytinyağlarında duyusal değerlendirme; Türk Gıda Ko
Verde
İşte pirina yağı hakkında bilmeniz gereken temel bilgiler ve diğer her şey. Nedir Pirina Yağı?
Verde
  Zeytinyağı hasat döneminde olduğu kadar tüketim sürecinde de bir takım ince
Verde
  Zeytinyağı satın alırken merak edilen konulardan biri olan zeytinyağı neden acı olur sorus
Verde
Sabah aç karnına zeytinyağı içmenin en kıymetli tesirlerinden birisi de kilo verdirici
Verde
Yemeklerinizde kullandığınız yağlar sandığınız kadar masum değil! Karaciğer yağlanmasına en büy
Verde
Zeytinyağı, insan vücudunun hemen hemen her bölümünde farklı faydalar sağlamakta
Verde
Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Harvard, zeytinyağı tüketmenin kanse
Verde