İLETİŞİME GEÇ

ŞAMPİYON VERDE DEĞER KATMAYA DEVAM EDİYOR

20.11.2021

Türkiye zeytinyağı sektörünün lider firması VERDE Yağ, “Türkiye’nin 2020 yılı zeytinyağı ihracat şampiyonu” unvanına sahip lider bir kuruluş... Türkiye’nin en büyük zeytinyağı rafine tesisine sahip firma yine sektörün en büyük zeytin sıkım tesislerini hizmete açıyor.

TESİS İYİLEŞTİRMELERİ YAPTI

VERDE Yağ, zeytinyağı sektöründe uzunca yıllar liderlik etmiş köklü bir firma. 2018 yılında TÜRKAL Grup tarafından satın alınması ile birlikte de yeni sahipliğiyle yaptığı ciddi yenilikler ve yatırımları ile dikkat çeken firma, titiz üretimiyle de örnek gösteriliyor. Türkiye’nin 2020 yılı zeytinyağı ihracat şampiyonu olan firmanın, Türkiye’nin en büyük zeytinyağı rafine tesisine ve en büyük depolama kapasitesine sahipken üç yıl içinde bu kapasiteleri daha da artırdığını ve tesis iyileştirmeleri yaptığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başbuğ, buna ek olarak Türkiye’nin en büyük sıkım tesisini önümüzdeki hafta hizmete açacaklarının müjdesini verdi. AR-GE ve ÜR-GE’ye gün geçtikçe daha fazla pay ayıran şirket, bu vesileyle uzun yıllardır ihracata servis ettiği hafifliğiyle öne çıkan ürünlerini, iç piyasa tüketicisinin de damak zevkine sunuyor.

EN BÜYÜK ZEYTİN SIKIM TESİSİ

VERDE Yağ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başbuğ, “Türkiye’nin en büyük zeytinyağı rafine tesisine sahibiz, kapasitemizi günlük 350 ton gibi sektör adına devasa diyebileceğimiz seviyelere getirmiş durumdayız. Tesisimizde üretilen hem rafine zeytinyağı hem de rafine pirina yağlarının kalitesinde dünyanın zirvesini paylaşıyoruz ve yatırımlarımız da devam ediyor” dedi. Yatırımları bugünleri değil yarınları gözeterek, uluslararası alanda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için yaptıklarını vurgulayan Başbuğ, “Torbalı Zeytin Sıkım Kompleksi’nin inşasını tamamladık. Burası, Türkiye’nin zeytinyağı sektöründeki en büyük sıkım tesisi unvanını taşıyor. Türkiye’nin zeytinyağı sembollerinden olacak kompleks, son teknoloji makine ve ekipmanlar ile donatıldı, Alman, İsveç ve Türk teknolojisini birleştirdik. Yalnızca ülkemiz için değil Dünya zeytinyağı sektörü için çok önemli bir değer oluşturduk.” diye konuştu.

YER ALTINDAKİ KATMA DEĞER

“Türkiye her ne kadar bir zeytinyağı ülkesi olsa da yağlarımızın kalitesi çeşitli faktörler ile ihracat kriterlerinden uzaklaşabiliyor, bu da uluslararası alanda rekabetçi olmamızı ve markalaşmayı zorlaştırıyor” diyen Başbuğ, “Coğrafi etmenlerin yanı sıra, toplama koşulları, saklama ve sıkım koşulları çok önemli etmenler. Biz de bu yatırımımız ve diğer çalışmalarımız ile süreci en hızlı ve titiz şekilde idame ettirip, olumsuz etmenlerin önüne geçiyoruz” şeklinde şirketin ilgili konuda üstlendiği misyona vurgu yaptı. Çok önemli bir detay olarak, yerin 10 metre altında konumlanacak toplam 20 bin ton krom tank kapasitesi ve 110 bin ton/sezon zeytin sıkım kapasitesinin ise, firmanın uluslararası liderlik hedeflerine ne kadar sadık ilerlediğinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Başbuğ, şöyle konuştu: “Bu özellikleri ile eşi benzeri olmayan bu tesis Türkiye için, zeytinyağı sektörü için, köylümüz için, tüketicimiz için çok önemli bir değer. Tesisimizi tamamıyla otomatik, modern bir sistem ile donattık. Tabi bu modernizasyon yağımızın kalitesine de yansıyacak. Optimum koşullarda, yüksek hassasiyetle sıktığımız yağları yine optimum koşullarda saklayarak yıl boyunca kalitemizi ve lezzetimizi en üst düzeyde tutacağız. Bu da hem ihracat hem de iç piyasa tüketicimizin mutfağına yansıyacak.”

SQOL’A TAM NOT

Başbuğ aynı zamanda şirket vizyonlarının bir parçasının ‘yalnızca satış sürecinde kalmayıp katma değerli ürünler geliştirmek, yenilikçi tutum sergileyerek ilkleri başarmak’ olduğunu belirterek ARGE ve ÜRGE faaliyetlerine çok değer verdiklerini aktardı. “Türkiye’nin önemli ihracat kalemlerinden olan zeytinyağında liderliği almanın haklı gururunu yaşıyoruz. Fakat hedeflerimiz yalnızca zeytinyağının satışı değil, zeytinyağı ve yan ürünlerinde katma değerler oluşturup ülkemize girdi sağlamak” diyen Başbuğ, TÜRKAL Grup bünyesindeki bir diğer firma olan 4K Kimya firmasında ise zeytinyağından elde edilen faydalı bileşenler ile kozmetik ve sağlık sektörüne hizmet edilip, ihracat yapıldığını vurguladı. Başbuğ, “İç piyasa tüketicimizle de SQOL markası ile bu ürünlerimizi buluşturmaya başladık. Gıda takviyesi olan ilk ürünümüz için fazlasıyla olumlu dönüşler alıyoruz. Çok yüksek bir antioksidan ve hücre yenileyici olan ürünümüzü tamamıyla zeytinden elde ediyoruz. Bunu yapabilen dünyada sayılı tesis bulunmakta ve bizim tesisimiz ise bu tesisler arasında en yüksek saflıkta üretim yapan tesis. SQOL markası gücünü biraz da buradan alıyor” açıklamalarında bulundu.

DAMAKLARA HİTAP EDİYOR

VERDE Yağ bünyesinde de geliştirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Başbuğ, “Zeytinin sıkımı sonucu kalan hamurundan elde edilen, yine yüzde yüz zeytin ürünü olan pirina yağlarımız, çalışmalarımız sonucu en üst düzeye çıkardığımız tesislerimizin de gücüyle kusursuz denecek seviyeye geldi. Uzun yıllardır ihracata servis ettiğimiz bu ürünlerimiz şüphesiz ki iç piyasa tüketicimiz için de hafifliğiyle önemli bir alternatif oluşturacak” sözleriyle geniş bir kitleye hitap ettiklerini belirtti.

DİĞER HABERLER & DUYURULAR

Verde
Verde Yağ adından söz ettirmeye devam ediyor. Firma sahibi olan TRK Group, Türkiye’n
Verde
Yenilenen imajıyla Verde, 25.yıl dönümünü kutlamaya hazır. 1996 yılında kuru
Verde
Verde Yağ yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’de zeytinyağı depolama kapasit
Verde