İLETİŞİME GEÇ
Verde Mutfak Zeytinyağlı Börülce Tarifi
4
30 Dakika
40 Dakika
Türk Mutfağı
içindekiler

Bir kg taze börülce

İki adet domates

İki adet kuru soğan

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Bir yemek kaşığı domates salçası

Yarım ya da bir su bardağı su (duruma göre)

Bir tatlı kaşığı tuz

İstenirse iki - üç diş sarımsak

İstenirse bir tatlı kaşığı toz şeker

İstenirse karabiber ya da toz kırmızı biber

Verde
Yemeklik
Verde
PİRİNA YAĞI
yapılışı
  1. Börülceleri temizleyip ayıklanır. Yıkanıp ayıklanan börülcelerin varsa kılçıkları çıkartılır. Ardından uç kısımları kesilip atılır.
  2. Ebatlarına göre iki ya da üç parçaya ayrılan börülceler süzülür.
  3. Domatesler kabuğu soyulup küp küp, soğanlar da yemeklik şekilde doğranır.
  4. Yarım çay bardağı zeytinyağı tencereye eklenir ve kızana kadar beklenir. Tencerenin en altında soğanlarla birlikte salça, tuz ve isteğe göre sarımsak ve karabiber eklenerek kavrulur.
  5. Soğanların diriliği kaybolduğunda sırasıyla börülceler ve domatesler üstüne eklenir.
  6. Tencereye alınan börülceler hazırlanan sosla birlikte her tarafına yayılacak şekilde karıştırılır.
  7. Ardından yarım su bardağı su eklenir. Domatesle börülcenin kendi suyunun buharında pişmesi esastır.
  8. Ancak zeytinyağlı bir yemek olduğu için suyunu az tutmakta fayda var.
  9. Orta ateşte börülceler yumuşayana ve suyunu salana kadar beklenir. Pişmeye bırakılır.
servis
Verde 

Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Olio  Verde
Erken Hasat
Verde
Taptaze zeytinlerden gelen eşsiz lezzet...
Yeşil zeytinler yere düşmeden, dalından erkenden toplanır ve özenle aynı gün içinde sıkıma gider. Tazeliğini hiç kaybetmeden şişelenen zeytinyağları, kendine has, taze kokusu ve eşsiz tadını muhafaza ederek sofralarınıza ulaşır.
Olio  Verde
Natürel Sızma
Verde
Yoğun sevenler için...
"Ege’nin Yeşil İncisi" Verde’den, serbest yağ asitliği derecesi en düşük, kusursuz bir zeytinyağıdır. Yemyeşil zeytin ağaçlarından özenle toplanan eşsiz zeytinler, önce güzelce yıkanır. Yıkanan zeytinler özenle sızdırılarak filtrelenir.
Olio  Verde
Natürel Birinci
Verde
Bitter sevenlere...
Ege’nin en güzel zeytinleri tam zamanında toplanır, özenle sıkılır. Verde Natürel Birinci Zeytinyağı şişesinde muhteşem salatalara ve ana yemeklere lezzet katar. Genizde bıraktığı yakıcı tat ile sofraların aranan lezzetidir.
Olio  Verde
Riviera
Verde
Hafif yemeklerin sırrı...
Tadıyla ve kokusuyla zeytinin o kendine has aromasını içerir. Ege’nin en lezzetli ve olgun zeytinleri özenle seçilir. Asitliği alınmış zeytinyağının hafifliğiyle, natürel zeytinyağlarının lezzetini bünyesinde birleştirir.
Olio  Verde
Verde
PİRİNA YAĞI
Lezzetli yemeklerin yeni mimarı...
Yüksek kalitede üretilen Verde Rafine Pirina Yağı’na, Verde Natürel Sızma Zeytinyağı ilave edilerek elde edilen yemeklik bir yağdır.
Olio  Verde
Verde
PİRİNA YAĞI
Kızartmaların vazgeçilmezi...
Kızartmalık Rafine Pirina Yağı, zeytinyağı eldesinden sonra kalan zeytin püresinin su ilavesiyle tekrar işlenmesi yoluyla elde edilen yağdır. 

VERDE BLOG

Verde
Zeytinyağı; sadece zeytin ağacı, Olea Europaea L. meyvelerinden elde edilen yağlardır. Zeytin Ağa
Verde
Medicana Bahçelievler Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Gençbay , zeytinyağ
Verde
Tanrının insanlara verdiği en değerli hediyelerden olan zeytinyağını insanlar, kadim zamandan bu yan
Verde
Natürel Sızma ve Natürel Birinci Zeytinyağlarında duyusal değerlendirme; Türk Gıda Ko
Verde
İşte pirina yağı hakkında bilmeniz gereken temel bilgiler ve diğer her şey. Nedir Pirina Yağı?
Verde
  Zeytinyağı hasat döneminde olduğu kadar tüketim sürecinde de bir takım ince
Verde
  Zeytinyağı satın alırken merak edilen konulardan biri olan zeytinyağı neden acı olur sorus
Verde