İLETİŞİME GEÇ

VERDE TÜRKİYE'Yİ PİRİNA YAĞI İLE TANIŞTIRIYOR

15.12.2020

Zeytinyağında ilklerin markası Verde, ihracatta tüm Dünya’nın beğenisini kazanan ürettiği yüksek kalitede Pirina Yağ’larını Türk tüketicinin beğenisine sunuyor.

Verde Yağ zeytinyağı sektöründe ilklerin markası olarak biliniyor. Kurulduğu günden itibaren yenilikçi bir tutum sergileyen ihracat devi, Türkiye’de ilk cam şişeye zeytinyağı koyan ve Erken Hasat sızmasını ilk kez beğeniye sunan firma olma unvanlarını taşıyor. Şimdilerdeyse ‘Sadece Zeytinyağı’ mottosuyla yola çıkan firma, yine %100 zeytin ürünü olan pirina yağını da Türk tüketicisiyle buluşturuyor.

İhracat devi olan firma, yıllardır Pirina Yağı’nın ülke dışına satışının zirvesinde konumlanıyor. Türkiye’deki en yüksek Pirina Yağı üretimine sahip olan Verde, üretim kalitesiyle de standartların çok üzerinde yer alıyor. Yemeklerde ve kızartmalarda kullanılabilmesi için tadının ve kokusunun çok iyi arındırılmış olması gereken pirina yağını Amerika standartlarında üreten tek firma olmanın gururunu yaşıyor.

Nedir Pirina Yağı?

Kardeşi zeytinyağı gibi pirina yağı da zeytin ağacının meyvesinden elde edilen özsuyudur. Natürel zeytinyağları çıkarıldıktan sonra zeytin hamurunda kalan yağdan yapılır. Neredeyse tatsızdır ve yağlarından aroma istemeyen yemekler için harika olabilir. Aynı zamanda rafine bir yağdır, yani sızma zeytinyağlarından arıtma yoluyla çıkarılmıştır. Zeytin aromasını koruyan sızma zeytinyağının aksine rafine pirina yağının tadı ve kokusu yoktur. Pirina yağı, rafine pirina yağı veya ham pirina olarak sınıflandırılabilir. İlki tüketime uygunken, ikincisi yalnızca endüstriyel amaçlar için kullanılabilir. İçine natürel zeytinyağlarından katılarak sunulan ürün ise Verde Yemeklik Pirina Yağı’dır. Zeytinyağı aromasının istendiği tüm yemeklerde güvenle tüketilebilir. Verde Kızartmalık ise %100 rafine pirina yağıdır. Geçtiği modern rafinasyon işlemi ile tat ve kokudan arındırılmış, çok yüksek sıcaklıklara ve defalarca yapılan kızartma işlemlerine dayanıklı hale gelmiştir. Bunun yanında yağ aromasının gelmesinin istenmediği tüm yemeklerde de kullanıma uygundur.

Pirina Yağı’nın faydaları ve kullanım alanlarını içeren blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

DİĞER HABERLER & DUYURULAR

Verde
Verde Yağ adından söz ettirmeye devam ediyor. Firma sahibi olan TRK Group, Türkiye’n
Verde
Yenilenen imajıyla Verde, 25.yıl dönümünü kutlamaya hazır. 1996 yılında kuru
Verde
Verde Yağ yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’de zeytinyağı depolama kapasit
Verde